Muziek & de bibliotheek

Investeren in angst

Posted in auteursrecht, Joel Tenenbaum, RIAA by Jeroen de Boer on juli 14, 2010

De Amerikaanse vertegenwoordiger van de muziekindustrie, de Recording Industry Association of America (RIAA), heeft de afgelopen drie jaar ruim 64 miljoen dollar gestoken in het voeren van rechtszaken tegen overtreders van de auteurswet. Rechters veroordeelden gedaagden tot het betalen van boetes met een totaal van ongeveer 1,361,000 dollar. Het is de industrie, zeker gezien het feit dat het over een periode van meerdere jaren gaat, dus zeker niet te doen om financiele genoegdoening. De juridische slagkracht lijkt enkel en alleen ingezet te worden om overtreders de stuipen op het lijf te jagen. En waarom? Ze spenderen immers méér aan muziek?

The real kicker, though, is his claim that independent studies say that those who use file sharing spend less on music. That’s simply untrue. Study after study after study after study after study after study has shown the exact opposite — noting that people who file share tend to be bigger music fans, and are more likely to spend on music.”

bron 

Een Amerikaanse rechter oordeelde eerder deze week in de spraakmakende rechtszaak tegen Joel Tenenbaum dat de opgelegde strafsom met 90% verminderd dient te worden. De strafeis was volgens hem ‘excessief’. Voor het verspreiden van 30 liedjes werd hij eerder veroordeeld tot een boete van 675.000 dollar. Maar vanzelfsprekend gaat de RIAA in beroep. Als ze dat geld, en daarvan heeft men genoeg, nu eens zouden gebruiken om innovatieve businessmodellen van een juridisch kader te voorzien? Dáár zit de gebruiker namelijk op te wachten.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Advertenties

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog: Investeren in angst – De Amerikaanse vertegenwoordiger van de muziekindustrie, de Recording Indu… http://ow.ly/1889xe […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: