Muziek & de bibliotheek

Een appstore die altijd open is

Posted in Apple, appstore, HTML5, iPhone, open standaarden by Jeroen de Boer on juli 30, 2010

In de reacties op De iPad en het nieuwe publiceren wordt al gesteld dat het publiceren voor de iPad eenvoudiger wordt dankzij HTML5. Vandaag las ik het artikel An Open iPhone App Market That Doesn’t Require Jailbreaking… And Which Apple Can’t Stop dat die ontwikkeling onderschrijft. Sterker nog: met de opening van OpenAppMkt is er al een heuse appstore voorhanden waarin webapplicaties aangeboden worden die als zelfstandig programma kunnen functioneren op de iPhone. Als motto luidt:

We believe the open web will spawn great innovations in mobile.

Het grote voordeel van OpenAppMkt, los van het afwezige poortwachtersbeleid van Apple, is dat gebruikers hun iPhone niet eerst hoeven te jailbreaken voordat er andere dan officiële appstore-applicaties geïnstalleerd kunnen worden. Weliswaar is jailbreaken door een gerechtelijke uitspraak in Amerika nu toegestaan, maar voor veel gebruikers blijft dat toch een omstandig proces. Niet meer nodig dus. En een versie voor de iPad zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten. Mooie ontwikkelingen dus, zo vlak voor het weekend.

Vodpod videos no longer available.

update op Daring Fireball:

OpenAppMkt is indeed clever, and it is a good way to get more people to see the potential in HTML5 as a mobile development platform. But it’s not “routing around” anything. iOS’s support for mobile web apps — totally open, no gatekeeping — is by design. This isn’t a loophole around the App Store. It’s a fully supported software platform.

OpenAppMkt, posted with vodpod

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Advertenties

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Edwin said, on juli 31, 2010 at 09:53

    Goed zeg. Thanks!

  2. Jeroen de Boer said, on juli 31, 2010 at 09:55

    @Edwin: Haha, het is niet mijn winkel hoor;-)

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Edwin Mijnsbergen, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog: Een appstore die altijd open is – In de reacties op De iPad en het nieuwe publiceren wordt al ge… http://ow.ly/18mrOm […]

  4. […] op Een appstore die altijd open is postte Daring Fireball een link naar onderstaande Youtubevideo. Een uitgebreide uitleg over hoe […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: