Muziek & de bibliotheek

Soundtrack gezocht voor hackdag

Posted in bibliotheek, Hackerspace, hacking, innovatie, Music Hack Day by Jeroen de Boer on augustus 2, 2010

In Londen vindt 4 en 5 september aanstaande een Music Hack Day plaats (eerder dit jaar werd deze georganiseerd in Amsterdam). In Hackerspaces in de bibliotheek schreef ik al dat een volgende Nederlandse editie wat mij betreft door bibliotheken georganiseerd zou moeten worden. Omdat wij zelf niet de gerichte kennis en expertise in huis hebben om toepassingen te ontwikkelen is er namelijk niets logischer dan onze deuren te openen en de innovators bij ons uit te nodigen. We geven dan in ieder geval het signaal dat we innovatie, óók op muzikaal gebied, serieus nemen. Dat we daarbij eventueel ook de mogelijkheid hebben toepassingen in te passen binnen het bibliotheekaanbod kan een waardevolle bijkomstigheid zijn, maar geen absolute voorwaarde.

The main goal of Music Hack Day is to explore and build the next generation of music applications. It’s a full weekend of hacking in which participants will conceptualize, create and present their projects. Music + software + hardware + art + the web. Anything goes as long as it’s music related.”

Het eerste wat opvalt bij het bekijken van onderstaande promotievideo is het ontbreken van muziek. Dit is echter geen onvoorzien gebrek, maar een bewuste keuze. Componisten worden namelijk uitgenodigd de beelden van passende muziek te voorzien. Voor het toezenden van soundtracks wordt de dienst Soundcloud gebruikt.

Vodpod videos no longer available.

Soundtrack gezocht voor hackdag, posted with vodpod

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Advertenties

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Jos Fleuren, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog: Soundtrack gezocht voor hackdag – In Londen vindt 4 en 5 september aanstaande een Music Hack Day… http://ow.ly/18oqsy […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: