Muziek & de bibliotheek

Twitter is een onding

Posted in Mart Smeets, twitter by Jeroen de Boer on september 5, 2010

© Siegfried Woldhek 2001

Ook in de wereld van het wielrennen, waarin de omerta altijd regeerde, heeft het gebruik van twitter zijn intrede gedaan. Voor mastodonten als Mart Smeets natuurlijk een regelrechte bedreiging. De renners en ploegen maken nu zelf het nieuws en zijn niet meer afhankelijk van de reguliere kanalen. Mart Smeets kan het wellicht daardoor niet nalaten te pas en te onpas zijn afschuw over het medium onder stoelen of banken te steken. Zoals gistermiddag bijvoorbeeld, bij het rechtstreekse verslag van een rit uit de Vuelta, waarin hij twitter een onding noemde. Ondanks dat vind ik het onbegrijpelijk dat een mediaman als Smeets, die als journalist toch zou moeten weten dat even verder kijken dan je neus lang is, dit soort uitspraken bezigt. Aan de andere kant: misschien een klassiek voorbeeld van “meisjes plagen, kusjes vragen?” Het zit ‘m in ieder geval hoog.

Add to: Facebook | Digg | Del.icio.us | Stumbleupon | Reddit | Blinklist | Twitter | Technorati | Yahoo Buzz | Newsvine

Advertenties

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. ijamecono said, on september 5, 2010 at 11:31

    Wat Smeets en veel andere BNers op Twitter tegen hebben is de open deur voor scheldkannonades en levensbedreigingen naar hem en z’n mede-BNers. Een te begrijpen en dus te respecteren standpunt.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by bibliotheek20, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog: Twitter is een onding – Ook in de wereld van het wielrennen, waarin de omerta altijd regeerde, h… http://ow.ly/18Self […]

  3. Jeroen de Boer said, on september 6, 2010 at 12:23

    @ ijamecono: Mart Smeets heeft al vanaf het allereerste moment een duidelijke afkeer van Twitter. Hij laat dat voortdurend blijken, terwijl hij gelijkertijd wel garen spint bij de eenvoudige nieuwsgaring. Natuurlijk, ik praat niet goed dat mensen bedreigd worden etc., maar ik vraag me af of dat in Smeets’ geval wel speelt. Hij heeft het er iig geval nooit over. Wat wel zo is is dat z’n truien onderwerp van negatief gesprek zijn;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: