Muziek & de bibliotheek

Dwing jezelf offline met Freedom

Posted in Freedom, internet by Jeroen de Boer on november 16, 2010

Het klinkt paradoxaal, een programma genaamd Freedom gebruiken om geen gebruik te kunnen maken van je internetverbinding:

Freedom is a simple productivity application that locks you away from the internet on Mac or Windows computers for up to eight hours at a time. Freedom frees you from distractions, allowing you time to write, analyze, code, or create. At the end of your offline period, Freedom allows you back on the internet. You can download Freedom immediately for 10 dollars through either PayPal or Google Checkout.”

De tijdspanne waarin je online wenst te zijn bepaal je zelf. Mocht je toch tot de conclusie komen dat de offline-inschatting te groot was dan is een herstart van de computer nodig om Freedom uit te schakelen. In het artikel Weaning yourself online wordt Freedom aangehaald als een bruikbare tool binnen een experiment een week offline te zijn. De auteur stelt daarin naar mijn mening terecht dat betalen voor een applicatie als deze eigenlijk niet zou moeten. Sterker nog: uitgaande van mijn thuissituatie is een loop naar de meterkast om de router weer aan te sluiten in de filosofie van Freedom een vrijer alternatief..

Advertenties

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Edwin said, on november 16, 2010 at 23:09

    Mmm, die toepassing laat ik maar even voor wattie is 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: