Muziek & de bibliotheek

Tubeify, een geweldige streaming muziekmashup

Posted in Billboard, Last.FM, muziek, streaming, Tubeify, Youtube by Jeroen de Boer on december 3, 2010

De userinterface van Tubeify, een webbased streaming muziekdienst met componenten van Youtube, Last.FM en Billboard.

En daar is er weer één, een mooie muziekmashup, ditmaal een combinatie van Youtube, Last.FM en Billboard. De naam is Tubeify en de bedenker ervan is Tomas Isdal. Hij zegt over zijn dienst:

I came up with the idea roughly a year ago when YouTube signed an agreement with Time Warner, which meant that they now have license agreements with the “Big 4″ labels. […] “At the same time I noticed that I increasingly used YouTube for music listening, but that the YouTube interface really wasn’t what I wanted.”

Ik probeerde het na het lezen van een artikel op Torrentfreak, Tubeify: A ‘Historic’ Mashup of Last.fm, Billboard and YouTube (zij verstrekken ook benodigde invites) meteen uit en naar groot genoegen. De dienst richt zich op de muziekcomponent van Youtube en maakt het kinderlijk eenvoudig afspeellijsten samen te stellen. De zoekfunctionaliteit maakt gebruik van de api van Last.fm. Het electeren op artiest, album etc. werkt hierdoor uitstekend. En in tegenstelling tot Youtube blijft Tubeify een geselecteerd nummer gewoon afspelen, in plaats van dat het onderbroken wordt. Erg pretig. De Billboardcomponent maakt het mogelijk hitlijsten vanaf 1964 te beluisteren. Leuk, maar voor mij persoonljk heeft het weinig toegevoegde waarde.

Uitgesproken positief vond ik de snelle respons die ik kreeg toen Tubeify gistermorgen ineens dienst weigerde. Zoeken werkte prima en ook de stills van video’s werden getoond, maar afspelen ho maar. Een tweet naar Tubeify leidde vrijwel onmiddelijk tot een persoonlijke respons van Isdal:

En belangrijk om te melden: zijn advies bood soelaas en Tubeify draait weer als een zonnetje. Als gebruiker kan ik ook een aantal invites verdelen, dus laat maar weten wanneer dat gewenst is.

Advertenties

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mark Borneman said, on december 6, 2010 at 09:32

    Oe, invite…. yes please!

    Groet! Mark Borneman

    -> markbornemanAAPgmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: