Muziek & de bibliotheek

WikiRebels en de beklemmende waarheid

Posted in Julian Assange, wikileaks by Jeroen de Boer on december 12, 2010

Af en toe liepen bij het bekijken van WikiRebels me de rillingen over de rug. In de afgelopen tijd zijn er allerlei stellingen over de site geponeerd, maar van alle voors en tegens vond ik die van Karin Spaink nog het treffendst:

“Toen Salman Rushdie zijn leven niet meer zeker was omdat hij gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting en een aantal moslimfundi’s daar niet tegen kon, schaarde heel het westen zich beschermend om Rushdie heen. Nu wordt het leven van Julian Assange bedreigd, door onze eigen politici nota bene. En niet eens om wat hij heeft gezegd – nee, omdat hij ons laat lezen wat zij zeggen en doen.

Met haar woorden in het achterhoofd komen de beelden van de beschietingen van burgers in Baghdad (12 juli 2007), beter bekend als Collateral Murder, nogmaals keihard binnen. De klanken van Barber’s Adagio dragen daaraan ontegenzegenlijk bij, maar zijn allerminst effectbejag. De waarheid is af en toe gewoon verschrikkelijk en WikiLeaks toont die. Elke politicus die probeert Assange en zijn mensen (of vergelijkbare initiatieven als OpenLeaks) de zwarte piet toe te spelen doet voor mij daarom af.

Vodpod videos no longer available.

1st collector for WikiRebels – The Documentary | SVT Play
Follow my videos on vodpod

Advertenties

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Catharina, Jeroen de Boer. Jeroen de Boer said: postte op z'n blog: WikiRebels en de beklemmende waarheid – Af en toe liepen bij het bekijken van WikiRebels me de r… http://ow.ly/1apMhY […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: