Muziek & de bibliotheek

#Teyl10: kunst, Jopen, hoeren en een Jarige Job

Posted in Jopen, Lukas Koster, teyl10, Teylers Museum, tweetmeet, Wilma van den Brink by Jeroen de Boer on december 20, 2010

De Grote of St. Bavokerk in Haarlem, vanmorgen rond een uur of tien.

Kunst, Jopen, hoeren en een Jarige Job, de ingrediënten van het dag- en avondprogramma van #teyl10, een tweetmeet van een aantal bibliotheekcollega’s in Haarlem: Ad Aerts, Janneke Staaks, Peter Evers, Lukas Koster, Jan Klerk en Eric-Jan Dol. Afgetrapt werd in Teylers Museum, waar een aardige tentoonstelling Mythen van het Atelier te zien is.

Feestelijk middelpunt van de tweetmeet was Wilma van den Brink, want jarig. Alhoewel zij van de daken schreeuwde geen speciale aandacht te willen, maar tussen de regels ook aangaf sommige zaken, zoals een serenade (toe maar weer), wel te kunnen waarderen restte Lukas Koster en mijzelf weinig anders haar wens te vervullen. Het ontluisterende videomateriaal van die ode zette Janneke Staaks zojuist online (zie hieronder). Wilma gaf in ieder geval al aan dat de Haarlemse Botermarkt, alwaar het gebeuren plaatshad, voor haar nooit meer hetzelfde zou zijn. Na dit vocale (ahum) intermezzo werd er gegeten in de schitterende Jopenkerk, inderdaad de plaats waar ook het bier met dezelfde naam vandaan komt. In principe nam iedereen hierna de kuierlatten, waarop Lukas en ik, de avond was immers nog jong vonden wij, terechtkwamen in Proeflokaal In den Uiver, een prima plek voor een combinatie van speciaalbier en bibliotheekpraat (linked data, de (on)zin van catalogi en meer van dat soort onderwerpen).

Vandaag toonde Wilma me het rijke bordeelverleden van Haarlem, iets waar ze ontzettend veel vanaf weet. En natuurlijk veel geklets over bibliotheek- en sociale mediaprojecten, goeie koffie en het bekijken van Qwiki en Diaspora. Het waren twee goeie dagen.

Advertenties

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Edwin said, on december 21, 2010 at 03:55

    Leuk verslagje! En dat zingen van jullie: ronduit briljant, wat ik je brom 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: